Horia Georgescu eliberat de Senat de la șefia ANI, prin hotărâre

105
Horia Georgescu eliberat de Senat de la șefia ANI, prin hotărâre - horiageorgescu-1430755809.jpg

Articole recomandate

Senatorii juriști au luat în discuție, săptămâna trecută, scrisoarea pe care președintele Consiliului Național de Integritate (CNI), Ciprian Ciucu, a transmis-o Senatului cu privire la demisia lui Horia Georgescu, Comisia înaintând plenului un raport favorabil asupra solicitării analizate.


"Față de regula generală în materia demisiilor, nefiind suficientă o luare de act a acestora, prevederile legale impun necesitatea adoptării unei Hotărâri de eliberare din funcție în urma căreia se vor declanșa procedurile privind organizarea unui nou concurs pentru ocuparea funcției de președinte al ANI, potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcțiilor de președinte sau vicepreședinte ai ANI. (...) În consecință, Comisia juridică propune plenului Senatului eliberarea lui Horia Georgescu din funcția de președinte al ANI", se arată în raportul Comisiei juridice, supus atenției plenului Senatului.

Hotărârea Senatului a fost adoptată cu 103 de voturi pentru, un vot împotrivă și o abținere.

Horia Georgescu și-a dat demisia din funcția de președinte al ANI în data de 17 martie, după ce a fost reținut de DNA și ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de abuz în serviciu în dosarul ANRP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Martie 2015
Stire din Eveniment : Șeful ANI și-a dat demisia!
Pagina a fost generata in 1.3794 secunde