Haine susceptibile a fi contrafăcute, aduse din Turcia, confiscate la graniță

Miercuri, 03 Martie 2021, 20:59
132
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, în zilele de 2 și 3 martie, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 81.900 lei, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute.

Miercuri, 3 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pentru tranzit un autocar cu pasageri care se întorceau din Turcia. În cala destinată bagajelor, polițiștii au descoperit 65 articole de îmbrăcăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute susceptibile a fi contrafăcute. Ele aparțineau unui cetățean turc, de 21 de ani, care a declarat că le-a cumpărat din Turcia, și nu deținea acte de proveniență.

Pe 2 martie, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani. În mașină au fost găsite 264 de articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute. De asemenea, în aceeași dată, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala destinată bagajelor dintr-un autocar ce efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România, patru saci de culoare gri ce conțineau 441 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean turc, de 22 de ani, care a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de proveniență pentru bunurile transportate.

Toate produsele, în valoare de peste 81.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.Pagina a fost generata in 0.2855 secunde