Guvernul Tudose vrea să achiziționeze elicoptere de atac de la americani

203
Guvernul Tudose vrea să achiziționeze elicoptere de atac de la americani - mihaitudose-1501773614.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a discutat, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Bell Helicopter, discuțiile vizând intenția achiziției unor elicoptere de atac de la firma americană, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, alături de premier la întrevedere s-au aflat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof.

"După convorbiri, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a semnat scrisoarea de intenție de preț și disponibilitate privind achiziționarea de elicoptere de atac, urmând a fi adresată Guvernului SUA", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, întâlnirea de la sediul Guvernului a fost precedată de o discuție tehnică la sediul Ministerului Apărării Naționale.

"În perioada următoare, vor avea loc discuții aprofundate între reprezentanții Ministerului Economiei și cei ai Bell Helicopter privind înființarea unei societăți mixte, dar și a transferului tehnologic și de know-how care să permită producția elicopterelor pe teritoriul României. Această decizie va avea un impact direct considerabil asupra dezvoltării economice a țării noastre, fiind, în același timp, și un generator de securitate în zonă. Menționăm faptul că decizia privind achiziționarea de elicoptere de atac se fundamentează pe planul de înzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Apărare a Țării", mai precizează Guvernul.


Până la cumpărarea de noi elicoptere de atac, Forțele Aeriene Române folosesc, drept elicoptere de luptă, aeronavele IAR 330 Puma, modernizate cu sistemul SOCAT.

Acest model de aeronavă are însă dezavantajul că este, practic, un elicopter civil, modificat pentru scopuri militare. De exemplu, el este mare, ceea ce îl face ușor de identificat și de lovit de trăgători inamici care s-ar afla la sol.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3371 secunde