Grupare navală NATO, în portul Constanța

271
Grupare navală NATO, în portul Constanța - grupare-1585660912.jpg

Articole de la același autor

Fregatele "Regina Maria", "Verni" (Bulgaria), Fredericton" (Canada) și "Virginio Fasan" (Italia) au intrat vineri, 27 martie, în portul Constanța, pentru o escală de trei zile, în vederea refacerii capacității de luptă și a plinurilor, după ce au executat misiuni de supraveghere maritimă, aeriană și subacvatică în Marea Neagră, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat (MARCOM).

Navele alcătuiesc gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și desfășoară misiuni specifice în Marea Neagră, în perioada 22 martie - 12 aprilie, pentru asigurarea securității aliaților pe flancul estic, informează Statul Major al Forțelor Navale.

Pe timpul escalei la Constanța, au fost luate măsuri speciale, impuse de decretul semnat de președintele României, la data de 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pentru prevenirea și limitarea răspândirii Covid-19.

Programul navelor militare și al echipajelor acestora a fost adaptat la contextul sanitar actual, au fost anulate toate vizitele oficiale și atelierele de instruire comune, fiind permise doar activitățile de natură logistică și de reaprovizionare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5478 secunde