Grup ce racola fete pentru prostituție, destructurat. Suma obținută de pe urma victimelor

214
Grup ce racola fete pentru prostituție, destructurat. Suma obținută de pe urma victimelor - dii-1566832666.jpg

Articole recomandate

Cinci bărbați au fost reținuți și două femei au fost puse sub control judiciar de procurorii DIICOT Galați, care au destructurat, în urma unor percheziții, o grupare specializată în trafic de minori și trafic de persoane.


Ei ar fi racolat tinere, între care și minore, prin metoda "Loverboy", pe care le duceau în Brașov, Galați și Germania, unde le exploatau sexual. Unele dintre victime au fost lăsate să revină în România doar după ce suspecții au aflat că rudele acestora au sesizat autoritățile.


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați au dispus, duminică, reținerea pentru 24 de ore a cinci inculpați, cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de minori și trafic de persoane, în formă continuată.


La aceeași dată, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați le-au pus sub control judiciar pe două inculpate, una în vârstă de 28 de ani (cunoscută cu antecedente penale în Germania) și cealaltă de 24 de ani (fără antecedente penale), pentru aderare la un grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.


"În fapt s-a reținut că, perioada 2014 - iulie 2019, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, inculpații au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda "Loverboy", trei persoane vătămate minore (una dintre ele diagnosticată cu diabet) pe care, prin constrângere psihică și fizică, prin menținere în eroare și șantaj emoțional, limitându-le libertatea de comunicare și mișcare, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat și controlat în scopul exploatării sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locații Germania", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de DIICOT.


De asemenea, în perioada 2015 - aprilie 2019, inculpații au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeași metodă "Loverboy", alte cinci victime majore, pe care prin violență fizică și verbală, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat și controlat în scopul exploatării sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locații din municipiile Brașov și Galați, precum și pe teritoriul Germaniei.


Sumele de bani obținute de membrii grupului din activitatea infracțională au fost stabilite la peste 310.000 de euro.


Conform DIICOT, unele dintre victimele majore și minore au fost lăsate să revină în România doar în momentul în care inculpații au aflat că rudele tinerelor au formulat plângeri la organele de urmărire penală.


Duminică, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, au făcut șapte percheziții domiciliare în județele Galați și Vaslui, cu ocazia cărora au fost identificate și ridicate sumele de 1.140 lire sterline și 52.000 euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol Walter P22 calibru 9 mm, o sabie, 8 doze de droguri de mare risc și mijloace materiale de probă (înscrisuri, medii de stocare etc.).


În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a două autoturisme cu o valoare estimativă de 60.000 de euro.


După percheziții, la sediul DIICOT Galați au fost duse 17 persoane, pentru audieri. Luni, cei cinci inculpați reținuți vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Brăila, S.C.C.O. Vrancea, S.C.C.O. Vaslui, polițiștilor din cadrul Inspectorului de Poliție al Județului Galați și Vaslui, precum si cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați și Vaslui.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8502 secunde