Viața bate filmul

Groaznice amenințări între soți! Ce vină are copilul?

28436
Groaznice amenințări între soți! Ce vină are copilul? - barbatcopildemanacopy-1329240447.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat de 34 de ani a ajuns să fie arestat de magistrații de la Medgidia pentru rele tratamente aplicate minorului și nerespectarea măsurilor privind încredințarea copilului rezultat din căsătorie ce fusese încredințat mamei.

Vreme de patru luni, minorul a fost plimbat prin mai multe localități din țară, tocmai pentru ca mama acestuia să nu poată ajunge la el, fiind rupt de mediul în care trăise și ascuns de autorități.

La data de 9 octombrie 2011, Emil Cujbă, angajat ca impegat de mișcare la CFR, l-a luat pe băiețelul lui, de doar patru ani, și l-a ascuns de mama sa, Elena Cristina Cujbă, interzicându-i copilului să aibă vreo legătură cu aceasta, nepermițându-i să mai meargă la grădinița la care era înscris și nepre-zentându-l la programul de consiliere psihologică stabilit de reprezentanții Direcției Generale pentru Protecția Minorului Constanța.

Mama copilului a luat legătura cu un executor judecătoresc, pentru a pune în executare sentința prin care instanța îi încredințase ei copilul, dar, de fiecare dată, acesta nu a putut fi găsit. Procurorii au stabilit, ulterior, că Emil Cujbă i-a dat copilul mamei sale, Elena Cujbă, care l-a purtat și ascuns în mai multe locații din Constanța și țară (Brăila, Babadag, Domnești - județul Argeș, Vărsătura - județul Brăila, Brașov, Lumina - județul Constanța, Tuzla - Județul Constanța), fără ca fiul său să știe efectiv locația în care se află copilul, "transformându-l pe acesta instrument pentru răzbunarea sa pe fosta soție, Elena Cristina Cujbă", după cum spun anchetatorii.

Mai mult, procurorii au reușit că convingă magistrații de la Judecătoria Medgidia să-l aresteze pe Emil Cujbă făcând referire la declarația uneia dintre rude, Gheorghe Leoacă, care a povestit că inculpatul și mama sa au făcut, în numeroase rânduri, afirmații grave, neliniștitoare cu privire la ce ar putea să facă dacă nu obțin soluții în favoarea lor în procesele civile pe care le aveau cu mama copilului. Concret, inculpatul ar fi declarat că va sări cu minorul de la etajul patru al blocului în care locuiește, iar mama inculpatului, în ședința publică din 10 februarie 2012, în dosarul de reîncredințare, ar fi afirmat că, în măsura în care nu vor avea câștig de cauză, va lua copilul și se va arunca în mare cu el.

Mai mult decât atât, printr-o petiție adresată Administrației Peniten-ciarului de la Poarta Albă, unde mama copilului muncește, Emil Cujbă amenință că, dacă nu i se va da dreptate, va intra cu autoutilitara de 10 sau 16 tone în autobuzul în care se află fosta soție.

v v v

Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat recursul declarat de inculpat. Avocatul acestuia a susținut că, la dosarul cauzei, nu există probe care să susțină acuzațiile procurorilor vizavi de infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului, și că totul nu se bazează decât pe afirmațiile altor persoane ori pe presupuneri.

Magistrații au dispus admiterea recursului și au hotărât punerea lui Cujbă în libertate, luând doar măsura obligării de a nu părăsi țara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.792 secunde