Groapă de gunoi, în spatele gratiilor. "S-au adunat vreo 200 de tone de deșeuri!"

1182
Groapă de gunoi, în spatele gratiilor.

Articole de la același autor

Gardienii de la Penitenciarul Poarta Albă reclamă că în spatele gardurilor de protecție ale unității de detenție s-a format o adevărată groapă de gunoi! Aproximativ 200 de tone de deșeuri s-au tot strâns, de luni bune, la doar câțiva zeci de metri de blocul alimentar. Conducerea penitenciarului spune că, de câteva zile, a fost reînnoit contractul cu firma de salubrizare și deja situația reintră în normal. 


Polițiștii de penitenciar care lucrează în cadrul Penitenciarului Poarta Albă au nenumărate nemulțumiri pe care le-au exprimat public, în repetate rânduri, în ultima perioadă: au fost probleme cu pontajul, astfel că gardienii nu erau plătiți conform cu orele muncite, cei care fac de strajă în foișoare nu au nicio toaletă în apropiere etc. Cel mai recent, angajații reclamă că, pe lângă toate neajunsurile cu care se confruntă la locul de muncă, sunt nevoiți să suporte și mirosurile pestilențiale de la o adevărată groapă de gunoi formată în spatele gardurilor. 


Problema a fost reclamată de reprezentanții gardienilor, respectiv de liderii Sindicatului SINPEN 2006 în cea mai recentă întrunire pe care au avut-o cu directorul unității, Constantin Bogdan Bădoiu. 


"La recenta întâlnire de dialog social avută cu directorul, am expus printre altele și problema cantității mari de gunoi menajer neridicat din octombrie 2019. Ar fi vorba despre aproximativ 200 de tone de gunoi, aflat la 40 de metri distanță de blocul alimentar și la 20 de metri de secția de deținere", a afirmat Virgil Cîrstea, liderul Sindicatului SINPEN 2006. 


S-a ajuns în această situație, după cum au precizat, pentru "Cuget Liber", atât reprezentanții Iridex Group Salubrizare - firma contractată pentru efectuarea serviciului de ridicare a deșeurilor menajere -, cât și conducerea Penitenciarului Poarta Albă, întrucât de câteva luni nu a mai existat contractul subsecvent acordului cadru, pentru realizarea serviciului. Altfel spus, nu a mai fost întocmită documentația necesară pentru prestarea ridicării deșeurilor! 


"Firma Iridex Group Salubrizare are încheiat cu Penitenciarul Poarta Albă un acord cadru pentru doi ani, din 2018 până în luna a patra a lui 2020. În baza acestui acord cadru se semnează, periodic, contracte subsecvente. Ultimul contract subsecvent a expirat pe 31.12.2019. De la începutul acestui an, nu a mai fost un contract subsecvent în baza căruia să prestăm serviciul de colectare a deșeurilor. În urmă cu câteva zile, Penitenciarul Poarta Albă a transmis o propunere de contract", ne-au precizat reprezentanții Iridex Group Salubrizare. 


Totodată, conducerea penitenciarului a arătat, pentru "Cuget Liber", că, în ultimele zile, au fost ridicate containere cu deșeuri, astfel că zona va fi curățată în câteva zile. 


"A fost refăcut contractul și în ultimele zile au venit autospecialele, pentru a ridica deșeurile. Inclusiv astăzi (n.r. - ieri) a fost ridicat un container de 30 de tone", ne-a precizat Andreea Brescan, purtător de cuvânt al unității. 


Gardienii reclamă lipsa mănușilor și a dezinfectanților 
Un alt aspect privind condițiile de muncă din cadrul penitenciarului vizează absența măsurilor de protecție, respectiv a dezinfectanților și a mănușilor de protecție. 


"Am semnalat, de asemenea, lipsa mănușilor de unică folosință, necesare pentru activitățile de control specific, lipsa dezinfectanților și a altor substanțe sau materiale ce țin de igienă, în contextul actual, de răspândire a gripei și a coronavirusului", ne-a mai precizat sindicalistul Virgil Cîrstea. 


Referitor la aceste probleme, reprezentanții penitenciarului au arătat că "s-a făcut un referat de necesitate și urmează să fie demarate procedurile pentru organizarea unei licitații, pentru achiziționarea materialelor necesare". 
Totodată, în planurile conducerii penitenciarului este achiziționarea de toalete ecologice pentru gardienii care fac de pază în foișoarele de la exteriorul unităților din Poarta Albă și Valea Seacă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3947 secunde