Grea încercare pentru polițiști! Cine ne mai apără de infractori?

3341
Grea încercare pentru polițiști! Cine ne mai apără de infractori? - fonddancu-1581700186.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulți polițiști cu experiență sunt hotărâți să renunțe la uniformă și să iasă la pensie, din cauza haosului legislativ și nesiguranței zilei de mâine. De la începutul anului până în prezent, deja 30 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța și-au depus rapoartele pentru pensionare și alți 70 - 80 o pot face din moment în moment.

Polițiștii cu decenii de experiență în spate sunt supărați. După ani în care și-au sacrificat viața de familie pentru a fugări hoți prin diverse colțuri ale județului, după ce au pierdut nopți la locul de muncă, punându-și viața în pericol, nesiguranța privind vârsta de pensionare și remunerația pe care o vor primi îi revoltă. Drept pentru care, tot mai mulți au decis să nu mai aștepte și să iasă la pensie. Potrivit comisarului șef Constantin Dancu, inspector șef IPJ Constanța, până în prezent și-au depus solicitările pentru pensionare 30 de polițiști.

"Avem un grad de ocupare de 85% la nivelul IPJ Constanța. Stăm relativ bine, în acest moment. Problema este ceea ce se întâmplă acum, care este de natură să ne îngrijoreze. Sunt peste 30 de persoane care s-au pensionar în ultima lună", a declarat comisarul șef Constantin Dancu.

Iar numărul polițiștilor care se vor pensiona, anul acesta, nu pare să se oprească aici.

"Dacă va continua degringolada, vor mai pleca cel puțin 80 de polițiști. Cu toții îndeplinesc condițiile necesare, au peste 25 de ani în operativ, au vârsta. Chiar am vorbit cu unii dintre colegi care au afirmat că urmează să mai stea până la alegeri, după care, dacă nu se lămuresc lucrurile cu privire la vârsta de pensionare și alte aspecte, sunt deciși să iasă la pensie", ne-a precizat și Vasile Zelca, lider sindical al Biroului Teritorial Constanța al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Pensionarea polițiștilor cu experiență va reprezenta o grea încercare pentru Poliția din Constanța și așa greu încercată, în ultimii ani, din cauza schemei incomplete de personal. Și asta pentru că, deși șefii de la centru distribuie tineri absolvenți la Constanța, aceștia aleg să plece după șase luni sau un an de tutelă.

"În loc să fie ținuți în sistem până la 55 de ani, guvernanții par să facă orice pentru a-i îndepărta pe polițiștii cu experiență", a mai arătat Vasile Zelca.

În prezent, în cadrul IPJ Constanța sunt aproximativ 1300 de angajați, iar vârsta medie este de 42,5 ani. "Cred că pentru anul viitor vârsta medie va înregistra o scădere, având în vedere pensionările", a arătat inspectorul șef Dancu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3494 secunde