Grad sporit de securitate pentru turiștii și localnicii din zona Corbu - Istria

278
Grad sporit de securitate pentru turiștii și localnicii din zona Corbu - Istria - parteneriat-1486309281.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a lansat proiectul "Promovarea conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitățile defavorizate socio-economic", finanțat printr-un parteneriat încheiat între Poliția Română și Elveția.

Acesta are în vedere implementarea în județul Constanța a patru microproiecte la nivel local cu impact rapid asupra ordinii publice în comunitățile locale, în patru localități din zone rurale. Proiectul vizează posturile de poliție Corbu, Istria, Săcele și Mihai Viteazu, toate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Perioada implementării proiectului este până la data de 30 martie 2017. Astfel, se vizează, ca scop al proiectului, îmbunătățirea relației dintre poliție și comunitatea rurală, dar și cu turiștii din Corbu, Săcele, Istria și Mihai Viteazu. Localitățile sunt cunoscute cu un potențial turistic în plină dezvoltare și se promovează conceptul de poliție de proximitate și a activității polițienești, care să conducă la creșterea gradului de securizare a cetățenilor, a proprietății și îmbunătățirea timpului de intervenție la solicitările comunității.

Obiectivele proiectului au în vedere organizarea unor întâlniri cu reprezentanții autorităților publice locale și ai comunității, pentru consultare, în vederea identificării problemelor legate de ordinea publică, precum și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și proprietății acestuia.

Parteneriatul dintre Poliție și primării se va realiza permanent, în vederea prevenirii și combaterii infracționalității din localitățile menționate, cu precădere fiind vizate persoanele defavorizate, urmând ca proiectul să continue și după închiderea liniei de finanțare, fiind astfel oferită sustenabilitatea acestuia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Februarie 2017
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Joi, 02 Februarie 2017
Stire din Economie : Turismul a fost pe val în 2016
Pagina a fost generata in 0.5794 secunde