Gata cu împuterniciții! Se caută șefi pentru mai multe structuri din IPJ Constanța!

896
Gata cu împuterniciții! Se caută șefi pentru mai multe structuri din IPJ Constanța! - jos-1633025368.jpg

Articole de la același autor

Rând pe rând, posturile de șefi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, ocupate în ultimii ani de împuterniciți, sunt scoase la concurs. Cele mai recente pe listă sunt funcțiile de șefi ai structurilor din Mangalia și Medgidia.

Așa cum anunțam într-o ediție anterioară, IPJ Constanța scapă de sub „imperiul” împuternicirilor. Funcțiile de conducere de la nivelul structurilor din județul Constanța sunt scoase la concurs, rând pe rând, semn că declarațiile ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de la începutul verii, sunt puse în aplicare și se renunță la practica împuternicirilor.

Astfel, în a doua parte a lunii septembrie s-au desfășurat concursurile pentru funcțiile de șefi ai Poliției Mamaia, Eforie, dar și pentru cele de la posturile de poliție Deleni și Oltina. Astfel, la Poliția Mamaia, comisarul șef Romeo Florea a câștigat funcția – de menționat că acesta a fost împuternicit pe funcție în vara lui 2020, odată cu o serie de schimbări pe funcții, survenite după ieșirea la pensie a comisarului șef Constantin Dancu, fost inspector șef. Nici la Poliția Eforie concursul nu a adus un alt șef, căci concursul a fost câștigat de comisarul șef Nicolae Grosu, împuternicit pe funcție după ce fostul șef, comisarul șef Gabriel Coteanu, a fost eliberat din funcție după ce pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru luare de mită.

La Postul de Poliție Oltina, concursul pentru șef a fost câștigat de agentul șef Neagu Stancu, iar la Postul de Poliție Deleni de agentul șef adjunct Valentin Drăgan.

În perioada următoare, mai precis la începutul lunii octombrie urmează să se desfășoare concursurile pentru șefia Poliției Constanța (5 octombrie). În prezent, în fruntea structurii este împuternicit comisarul șef Liviu Lazăr. Inițial, acesta a fost împuternicit pe funcție în vara lui 2020, după ieșirea la pensie a fostului șef, comisarul șef Ion Chiru. Dar în luna iulie a acestui an i-a expirat împuternicirea, motiv pentru care a fost împuternicit în funcția de adjunct a structurii (de asemenea vacantă), pe o perioadă de șase luni, dar cu atribuții de șef.

De asemenea, reprezentanții IPJ Constanța au anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de șef Serviciu de Ordine Publică. Acesta va avea loc pe 6 octombrie. Menționăm că în prezent pe această funcție este împuternicit comisarul șef Laurențiu Carp.

Pe lista concursurilor au fost adăugate și cele pentru funcțiile de șef la Poliția Medgidia și Poliția Mangalia. La Medgidia în prezent este împuternicit comisarul șef Gheorghe Adrian, iar la Mangalia este împuternicit comisarul șef Marin Dincă. Ofițerii interesați pot depune dosarele până pe 7 octombrie, iar concursurile urmează să se desfășoare pe 9 noiembrie și vor consta în interviuri.

Totodată, pe 11 noiembrie urmează să se desfășoare concursuri pentru ocuparea funcțiilor de șef birou I la Biroul Ordine Publică al Poliției Mangalia și Biroului Ordine Publică al Poliției Medgidia, dosarele pot fi depuse până pe 7 octombrie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3293 secunde