Garda de Mediu. Românii cer sancţiuni mai mari pentru firmele poluatoare

178
Garda de Mediu. Românii cer sancţiuni mai mari pentru firmele poluatoare - gardademediu-1642601167.jpg

Articole de la același autor

Garda Naţională de Mediu a prezentat rezultatele sondajului public privind atribuţiile instituţiei şi reducerea poluării.

92% dintre cei ce au răspuns sunt de părere că sancționarea firmelor poluatoare și obligarea primăriilor la implementarea de măsuri de protecție a mediului ar putea reduce poluarea pe termen lung, iar 87% consideră că la acest demers ar trebui să participe și oamenii, devenind mai responsabili în privința gestionării deșeurilor și renunțând la a mai arunca gunoaie de tot felul pe malurile râurilor sau la marginea orașelor, relevă sondajul public realizat de Garda Națională de Mediu (GNM) privind atribuțiile instituției și reducerea poluării. Chestionarul a fost format din 10 întrebări și s-a desfasurat în perioada 7 - 14 ianuarie 2022. La el au ales sa răspundă 780 de cetățeni.

„Ne-am dorit să aflăm cum percepe populația atribuțiile Gărzii Naționale de Mediu, dacă oamenii știu cum pot sesiza comisarii GNM, ce înseamnă un incident de mediu sau ce cred că ar trebui făcut pentru reducerea poluării, așa că am pregătit un set de 10 întrebări, în cadrul unui sondaj public realizat prin intermediul platformei Google, cu variante de răspuns unice sau multiple, la care a putut răspunde oricine, accesând online link-ul distribuit de noi pe paginile de Facebook ale comisariatelor județene sau prin intermediul site-ului gnm.ro. Chestionarul a fost anonim, astfel încât respondenții să nu își facă probleme în privința colectării informațiilor personale și a fost activ în perioada 7-14 ianuarie, colectând 780 de seturi de răspunsuri. Toate acestea sunt un punct important de pornire în demersurile pe care intenționăm să le facem, în acest an, pentru ca activitatea noastră să devină cât mai cunoscută populației”, a declarat Marioara Artemis Gătej, Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6757 secunde