Garda de Coastă scoate la licitație mașini și ambarcațiuni

551
Garda de Coastă scoate la licitație mașini și ambarcațiuni - licitatiigarda-1590684347.jpg

Articole de la același autor

Garda de Coastă organizează licitații publice prin care scoate la vânzare mai multe ambarcațiuni și mașini. Vehiculele, care au fost folosite în supravegherea granițelor, în unele cazuri și mai bine de un deceniu, au depășit durata de exploatare.

Polițiștii de frontieră constănțeni fac "curățenie" printre dotări și au anunțat organizarea de licitații publice deschise cu strigare pentru valorificarea unor vehicule ce nu mai sunt utilizate în desfășurarea activităților specifice. Printre bunurile scoase la licitație, sunt patru ambarcațiuni pe pernă de aer, cu numere de înregistrare MAI 4031, MAI 4033, MAI 4035 și MAI 4036.

"Ambarcațiunile pe pernă de aer sunt fabricate în anul 2005 și au o durată de exploatare de 15 ani", au arătat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Ambarcațiunile au fost puse în vânzare pentru prețuri cuprinse între 29.875 lei și 30.072 lei, iar cei interesați să le cumpere trebuie să depună actele până pe 23 iunie, ora 14.00, urmând ca prima organizare a licitației să aibă loc pe 30 iunie, ora 10.00. Dacă nu se întrunesc condițiile de ținere a licitației, aceasta se va repeta pe 21 iulie, ora 10.00, iar ulterior, dacă se va impune, pe 4 august, ora 10.00.

O altă licitație organizată de Garda de Coastă vizează valorificarea a 11 autoturisme Iveco Massif, fabricate în 2010. Pentru fiecare dintre aceste autoturisme, prețul de pornire a fost stabilit la 34.536,76 de lei. Cei interesați să achiziționeze autoturismele trebuie să depună solicitările până pe 4 iunie, ora 9.00, urmând ca licitația publică să se desfășoare pe 9 iunie, ora 9.00. Dacă nu se vor întruni condițiile de ținere a licitației, aceasta se va repeta pe 25 iunie, ora 9.00, sau pe 6 iulie, ora 9.00, dacă se va impune.

Câini polițiști scoși la pensie

Pe lângă licitații, polițiștii de frontieră mai "pensionează" și doi câini-polițiști. Este vorba despre o femelă labrador, în vârstă de cinci ani, pe nume Tazaba, dar și despre o femelă de rasă ciobănesc germen, de nouă ani, care răspunde la numele Ocasa. Cele două urmează să fie cedate cu titlul gratuit.

XXX

Reamintim că structurile constănțene ale Poliției de Frontieră se modernizează, după ce guvernanții au aprobat, în urmă cu două luni, achiziția de autospeciale de supraveghere cu termoviziune și cinci șalupe de intervenție. Șalupele, pentru care se vor cheltui peste 41,5 milioane de lei, cu TVA, urmează să ajungă la Constanța, Mangalia și Sulina, județul Tulcea. De asemenea, la nivelul structurii naționale, vor fi achiziționate 59 de autospeciale Land Rover de supraveghere cu termoviziune, în valoare de peste 51 milioane de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5137 secunde