Garda de Coastă își va mări „zestrea” cu cinci șalupe noi

261
Garda de Coastă își va mări „zestrea” cu cinci șalupe noi - dotaremodernaprint2-1627927133.jpg

Articole de la același autor

Garda de Coastă are unele dintre cele mai performante mijloace de intervenție din Poliția de Frontieră. O spun oamenii din sistem, din cadrul structurii de la malul mării. „Dar dotările au ceva ani vechime, astfel că există o preocupare constantă și continuă pentru reînnoire, pentru modernizare”, a subliniat comisarul șef Cristian Laurențiu Cicu, directorul Gărzii de Coastă.

Printre mijloacele moderne care au ajuns de curând în dotarea polițiștilor de frontieră de la malul mării se numără dispozitive pentru amprentare și tablete performante. „Cu toții am văzut filmele străine, în care polițiștii făceau verificări în bazele de date, la un calculator. Astăzi avem posibilitatea să facem verificările din autospeciale, cu ajutorul acestor tablete performante; pot fi realizate verificări în timp real”, a precizat reprezentantul Gărzii de Coastă.

De asemenea, polițiștii de frontieră constănțeni au fost dotați cu autospeciale de control documente. „Acestea pot fi, de fapt, niște mini-puncte de frontieră mobile, pe care le putem folosi în diverse activități operative. În aceste autospeciale avem acces la toate bazele de date, românești și europene, legături la internet, astfel că pot fi gestionate orice activități”, a mai arătat comisarul șef Cristian Laurențiu Cicu.

O altă noutate este faptul că, din toamnă, în dotarea Gărzii de Coastă vor intra și cinci șalupe noi. În prezent acestea sunt în curs de construire,

într-un șantier naval din Turcia, urmând să fie livrate în octombrie. Șalupele vor fi repartizate la punctele de lucru din Constanța, Mangalia și Sulina, alăturându-se astfel celorlalte 12 ambarcațiuni de control portuar, aflate în dotarea Gărzii de Coastă din 2005.

„Achiziţia este efectuată prin Fondul pentru Securitate Internă. Obiectivele achiziționării ambarcațiunilor sunt următoarele: supravegherea frontierei de stat maritime, prin patrulare, si asigurarea intereselor statului român și a Uniunii Europene în marea teritorială și zona contigua; prevenirea și combaterea migrației ilegale, până la 50 mile marine de coastă; suport pentru statele membre UE în cazul unor presiuni migraționiste la nivelul frontierei externe; asigurarea salvării vieții omenești pe mare; prevenirea și combaterea braconajului piscicol”, a explicat directorul Gărzii de Coastă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0595 secunde