GALERIE FOTO/ Un român A MURIT în Italia încercând să salveze viețile altora

24964

Articole recomandate

A murit încercând să salveze viețile altora. Un român și-a pierdut viața aproape de Torino, după ce un tren a lovit în plin un camion care a fost prins între barierele de la calea ferată. Românul încerca să ridice cu mâna o barieră ca să poată elibera camionul. L-a salvat pe șoferul din TIR, dar nu s-a putut salva pe el. Impactul a fost năucitor. Mecanicul trenului a murit și el, iar 20 de călători au fost răniți.


"Am simțit ca și cum ar fi un cutremur. De vină e camionul cu transport special, cu șoferul care a traversat, în ciuda semnalelor și când a venit trenul, bum! Și eu sunt camionagiu, știu ce vorbesc", a povestit unul dintre martori.

"Eu și prietenul meu am auzit un zgomot, nu am știut inițial ce s-a întâmplat, dar apoi am ieșit afară și i-am ajutat pe cei de acolo", a relatat un tânăr.

"A existat un impact în care a fost implicat un transport agabaritic, iar trenul a ajuns în starea în care vedeți. I-am salvat pe cei implicați în accident, au fost aproximativ 20 de răniți", a declarat Marco Frezza, comandant al Brigăzii de pompieri din Torino.


În miez de noapte, autoritățile italiene au intrat în alertă - poliție, pompieri și ambulanțe au împânzit zona accidentului. O parte dintre cele șase vagoane ale garniturii au sărit de pe șine, în urma impactului. Doar câțiva metri au lipsit pentru ca ele să fie proiectate în clădirile din apropiere. Pe zi, amploarea dezastrului a devenit și mai evidentă, iar circumstanțele accidentului și mai sinistre.

Primele date arată că vehiculul lovit, un camion cu transport agabaritic, începuse traversarea căii ferate când semaforul era încă verde. Fie din cauza vitezei reduse și a greutății considerabile, fie din cauza unei manevre greșite, TIR-ul a rămas pe șine și după coborârea celor două bariere. A mai trecut aproape un minut până la impactul cu trenul.

Românul care a murit în accident se numea Ștefan Aurelian și avea 54 de ani. El locuia împreună cu familia într-un orășel aflat la 100 de kilometri de locul tragediei. Făcea parte din echipa care însoțea transportul agabaritic și a făcut tot ce i-a stat în puteri să împiedice accidentul.

"Românul încerca să ridice o barieră și foarte probabil a fost lovit de una dintre bucățile care au sărit ori din tren, ori din încărcătura pe care o transporta acest camion, pentru că bucați sunt peste tot. El nu a murit la impact, a fost transportat la spital cu răni destul de grave și a murit la scurt timp", a relatat Sergiu Balaban, corespondentul Digi24 în Italia.

Mecanicul trenului a murit și el în accident. Mai avea doar câteva luni până să iasă la pensie. În mod miraculos, șoferul camionului a scăpat doar cu câteva răni ușoare.

Polițiștii au stabilit că nu băuse înainte de a se urca la volan, dar e anchetat acum pentru ceea ce s-a întâmplat.

Un accident similar s-a petrecut în ianuarie, când trei oameni au murit, după ce un tren a deraiat lângă Milano. Iar anul trecut, ciocnirea a două trenuri în sudul țării a provocat moartea a 23 de persoane.


Sursa: Digi24.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8115 secunde