Galerie foto. Exerciţii româno-bulgaro-americane în Marea Neagră

502

Articole de la același autor

Fregata “Mărăşeşti” a acostat sâmbătă, 15 mai, în portul militar Constanţa, după ce a participat la exerciţiul „Tomis 21” şi la o serie de antrenamente comune cu marinari din Bulgaria şi SUA.

În perioada 10 – 15 mai, echipajul fregatei „Mărăşeşti” a executat, împreună cu echipajele altor cinci nave militare româneşti, trageri cu sistemele de artilerie de la bord, în care au fost utilizate sute de unităţi de muniţie, iar, la finalul săptămânii, nava a desfăşurat o serie de exerciţii comune împreună cu corveta bulgărească BGM „Bodri” şi nava de patrulare americană USCG „Hamilton”.

Marinarii de la bordul celor trei nave partenere au exersat proceduri operaţionale NATO de monitorizare a traficului maritim, de interogare nave suspecte şi de inserţie ameriană a unor echipe de inspecţie şi control, în cadrul cărora a fost utilizat elicopterul navei americane.

„Activităţile de instruire comune desfăşurate pe mare se înscriu în sfera parteneriatului strategic româno-american şi consolidează inoperabilitatea aliată pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre. Nava de patrulare americană USCG «Hamilton» a desfăşurat, în ultimele trei săptămâni, misiuni de monitorizare a situaţiei din spaţiul pontic şi a executat antrenamente comune, pe mare, atât cu nave militare aliate din Bulgaria şi România, cât şi cu nave partenere din Georgia şi Ucraina”, au precizat reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8171 secunde