Galerie FOTO. Descindere DNA la UMC! Profesori și elevi, suspectați de luare și dare de mită! - UPDATE

Joi, 19 Septembrie 2013
14386
În urmă cu puțin timp, anchetatorii DNA au descins la Universitatea Maritimă Constanța, informează surse din cadrul instituției. Potrivit primelor informații, se pare că "vizita" procurorilor are legătură cu evenimentele din ultima vreme din cadrul Universității, sute de studenți protestând după ce s-au trezit repetenți sau exmatriculați. 

Citește și Anchetă DNA la UMC. Noi informații ies la iveală. Corupție în cadrul Facultății de Navigație și ElectromecanicăUPDATE - Universitatea este păzită de jandarmi, care nu permit accesul in incintă decât pe bază de carte de identitate. În urmă cu puțin timp, profesorul Cornel Panait a ieșit din clădire.

UPDATE - În aceste momente, procurorii anticorupție controlează toate cataloagele. De asemenea, aceștia se află în posesia unor liste ce conțin numele profesorilor care urmează să fie audiați. Vinerea trecută s-ar fi încercat efectuarea unui flagrant, dar, potrivit unor surse, acest lucru s-ar fi aflat, și implicit planul a eșuat. Mai mult, decizia de amânare a sesiunii de examene vine pe fondul scurgerii de informații potrivit cărora universitatea urmează să fie percheziționată.

Citește și ... CORUPȚIE LA UMC: PROFESORI CU VECHIME IMPLICAȚI. SUSPICIUNI de FRAUDĂ la 13 MATERII!UPDATE - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța confirmă că se fac cercetări la UMC într-un caz de corupție. Surse din cadrul anchetei spun că este vorba despre un profesor și trei studenți care ar fi luat, respectiv dat mită, pentru examenul de licență. Procurorii DNA fac percheziții la domiciliile celor patru.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, împreună cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție efectuează percheziții domiciliare la patru persoane suspecte și în cadrul Universității Maritime Constanța, cu privire la comiterea infracțiunilor de corupție, în referire la fraudarea examenelor din sesiunile iunie și septembrie 2013"

UPDATE - Surse din cadrul UMC susțin că anchetatorii au venit cu o listă de materii la care studenții ar fi primit note mai mari. Mai mult, există suspiciunea că alte persoane ar fi dat examenul în locul unor studenți. Ar fi vorba despre șapte materii. Doar cadrele didactice pot intra în universitate, în rest accesul fiind restricționat.

Citește și... Corupție la UMC. Trei profesori și doi studenți, aduși la Parchet pentru audieri

Citește și Anchetă DNA la UMC. Activitățile cu publicul au fost sistate pentru ziua de azi
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2891 secunde