GALERIE FOTO / AUTOCAR PLIN CU COPII, RĂSTURNAT PE CAROSABIL, LA CONSTANȚA. Care e starea victimelor

1354

Articole de la același autor

Un autocar cu 60 de persoane, toți cetățeni din Ucraina, s-a răsturnat în noaptea de joi spre vineri în județul Constanța, la fața locului deplasându-se peste 15 ambulanțe, echipaje SMURD și autospeciale.


În urma accidentului, trei copii au fost răniți și transportați la spital, iar pasagerii au fost duși la căminul cultural din Mihail Kogălniceanu. Autocarul venea din Bulgaria și se îndrepta către Ucraina.


Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, pompierii au fost anunțați în noaptea de joi spre vineri de producerea unui accident rutier pe DN2A, în apropiere de intersecția cu DJ228, între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu, după ce un autocar în care se aflau 60 de persoane s-a răsturnat pe o parte.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au fost trimise trei ambulanțe SMURD (2 de tip B si 1 de tip C) , zece ambulanțe ale Serviciului Județean ( 9 tip B si 1 tip C), o autospecială de descarcerare, un microbuz pentru transport persoane, două autospeciale transport personal și victime multiple, autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități.

La fața locului au fost găsite 60 de persoane, dintre care 49 de copii și 11 adulți.

Conform reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță, autocarul răsturnat a fost găsit de un echipaj de ambulanță care mergea în localitatea Mihail Kogălniceanu la un pacient cu durere toracică. Cadrele medicale au oprit, au acordat primul ajutor și au sunat la 112.

În urma accidentului, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța au fost transportați o fată în vârstă de 10 ani cu traumatism cranian, o fată de 14 ani cu traumatism lombar și o altă fată de 13 ani cu un traumatism lombar și unul toracic. Copiii au fost însoțiți la unitatea medicală și de o femeie, mama a două dintre fete, aceasta nefiind rănită.

De asemenea, persoanele din autocar au fost duse la căminul cultural din Mihail Kogălniceanu. În mijlocul de transport se aflau cetățeni din Ucraina, iar autocarul era înmatriculat în Bulgaria.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Constanța, autocarul era condus de un bărbat de 52 de ani din Ucraina, iar accidentul ar fi avut loc din cauza neatenției în conducere, mijlocul de transport părăsind carosabilul și răsturnându-se în partea dreaptă. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6751 secunde