Gala Bute. Sentința ÎCCJ, amânată cu două săptămâni

156
Gala Bute. Sentința ÎCCJ, amânată cu două săptămâni - elenaudrealucianbute-1527073207.jpg
Gala Bute. Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat sentința pentru data de 5 iunie. Elena Udrea a fost condamnată în primă instanță la șase ani de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu și folosire de acte sau declarații false pentru obținerea de fonduri europene.


lena Udrea a anunțat vineri că a decis, împreună cu avocații, să solicite repunerea pe rol a dosarului Gala Bute, aflat în pronunțare la ÎCCJ, după noile informații făcute publice de fostul președinte Traian Băsescu.

Elena Udrea afirmă că după informațiile pe care le-a aflat din declarațiile președintelui Traian Băsescu, informații provenind din Note SRI, care schimbă radical situația din dosarul Gala Bute, aflat în pronunțare la ÎCCJ, a decis să solicite repunerea cauzei pe rol.

"Dacă mi-ar fi fost admise cererile repetate, atât în etapa de fond, cât și în cea de apel, de a fi aduse ca probe Notele SRI despre care știam încă din perioada în care eram ministru, din care reieșea clar că nu am avut nicio implicare în relațiile ilegale de afaceri dintre 'denunțătorii' din dosar, inculpați ori doar martori, astăzi nu eram în situația de a fi condamnată fără nicio probă și de a fi nevoită să cer protecție internațională față de abuzurile care mi s-au întâmplat în România. Dar judecătorii ÎCCJ au preferat să îmi respingă probele și să mă condamne doar pe susținerile procurorilor DNA și pe declarațiile ilogice ale unora dintre cei implicați în dosar. Care, evident, au fost toți răsplătiți cu pedepse mici și cu suspendare'', a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Miercuri, fostul președinte Traian Băsescu a prezentat un document al Serviciului Român de Informații, strict secret, despre care spune că i-a parvenit în toamna anului trecut și care vizează dosarul Gala Bute, menționând că a sesizat CSM, Inspecția Judiciară, ministrul Justiției și Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, potrivit agerpres.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4853 secunde