Fregata „Regina Maria”, la exercițiul „Sea Breeze 21”, pe Marea Neagră

217

Articole de la același autor

Prima etapă a exercițiului „Sea Breeze 21” a debutat, săptămâna aceasta, pe Marea Neagră, cu plecarea navelor din portul Odessa, unde echipajele au participat la Ziua Marinei Ucrainene și la discuțiile preliminare ieșirii în larg, concomitent cu refacerea capacității de luptă.



Aproximativ 30 de nave ale țărilor membre NATO și partenerii acestora, printre care se află și fregata „Regina Maria”, ca parte a grupării navale a Alianței- SNMG-2, acționează în cadrul exercițiului „Sea Breeze 21”, în vederea creșterii nivelului de instruire în comun. În prima zi a exercițiului, echipajul fregatei „Regina Maria” s-a antrenat pentru asigurarea protecției forței în cele trei medii, aerian, naval şi submarin.



Una din principalele secvențe ale exercițiului a fost executarea unui transfer de materiale cu ajutorul troliului, de la bordul elicopterului navei comandant al grupării SNMG2, „ITS FASAN”, la bordul fregatei „Regina Maria”. Pe timpul activităților pe mare, marinarii români au acționat cu rapiditate și precizie, conform procedurilor NATO.



„Prin participarea la operații de război amfibiu, scufundări, apărarea antiaeriană, interdicție maritimă și alte tipuri de exerciții desfășurate în cadrul exercițiului «Sea Breeze 21», echipajul fregatei «Regina Maria» se va antrena pentru creșterea capacității de reacție imediată, într-un mod unitar cu echipajele celorlalte nave NATO, ceea ce va duce, cu siguranță, la creșterea nivelului de instruire în cadrul operațiunilor multinaționale de menținere a păcii și securității în Marea Neagră”, a afirmat comandantul navei, comandor Adrian Gobjilă.



Pe mare, activitățile de instruire se împletesc cu evenimentele fericite ale membrilor echipajului, care oferă oportunitatea de a sărbători ca o familie. Astfel, ziua de 6 iulie, a însemnat, pentru piloții elicopterului IAR 330 Puma Naval, ambarcat la bordul fregatei, sărbătorirea a 15 ani de la brevetarea primilor piloți marinari ai Forțelor Navale Române.



Patru piloți din cei opt care au urcat la manșa elicopterelor navalizate, în anul 2006, se află la bordul fregatei. Pentru ca ziua de sărbătoare să fie una cu dublă rezonanță, căpitan comandorul Petre Pavlov, unul dintre „artiștii zborului”, și-a aniversat ziua de naștere în cabina de pilotaj, ridicând elicopterul de pe puntea de zbor, pentru a executa, cu precizie, manevrele specifice misiunii. La apuntare, echipajul l-a felicitat, urându-i tradiționalul „Cersenin!” în viitoarele zboruri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6756 secunde