Fregata „Regina Maria”, final de misiune NATO

351
Fregata „Regina Maria”, final de misiune NATO - fregatamaria1-1617371179.jpg

Articole de la același autor

Fregata ,,Regina Maria” a acostat vineri, 2 aprilie, în portul militar Constanța, încheind participarea la misiunile Grupării Navale Permanente a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group 2), în apele internaționale ale Mării Negre.

Nava, cu un elicopter Puma Naval și un detașament de scafandri de luptă la bord, a executat, în perioada 11 martie – 1 aprilie, misiuni de supraveghere navală, aeriană și antisubmarin, exerciții de interdicție maritimă și evacuare medicală, împreună cu alte patru nave de luptă NATO din Bulgaria, Grecia, Spania și Turcia.

Prezența grupărilor navale permanente ale NATO în Marea Neagră contribuie la întărirea măsurilor de apărare colectivă a aliaților din regiune, iar prin participarea navelor militare românești la misiunile Alianței din bazinul pontic Forțele Navale Române îşi dezvoltă abilitatea de a răspunde rapid şi eficient la întregul spectru de ameninţări, inclusiv hibride.

În perioada dislocării în Marea Neagră, navale SNMG-2 au efectuat escale pentru refacerea capacității de luptă în porturile Poti (Georgia), Constanța (România) și Samsun (Turcia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 02 Aprilie 2021
Stire din Eveniment : A murit lăutarul Nelu Ploieșteanu
Pagina a fost generata in 1.6105 secunde