Fregata "Regina Maria" a acostat în portul Odessa

1323
Fregata

Articole recomandate

Săptămâna trecută a fost una plină de activități pentru echipajul fregatei "Regina Maria". Nava, aflată în compunerea grupării navale permanente a NATO, SNMG-2, a participat împreună cu corveta 264 "Contraamiral Eustațiu Sebastian" la exercițiul multinațional "Sea Breeze 20" organizat și coordonat de Forțele Navale ale Ucrainei, în vestul Mării Negre.

Participarea Forțelor Navale române la exercițiul "Sea Breeze 20" se înscrie în sfera eforturilor depuse de țara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare și de apărare a Alianței Nord-Atlantice în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezențe militare adaptate atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și terestru.

A fost o săptămână plină de acțiune, atât ziua, cât și noaptea, cu un ritm accelerat al desfășurării serialelor de instruire ce au avut loc în cele trei medii de luptă, la suprafață, aerian și submarin. S-au executat evoluții și manevre, exerciții de comunicații, de reaprovizionare pe mare, de remorcaj al unei nave aflate în incapacitate de guvernare, de luptă antisubmarin, zboruri ale aeronavelor militare, precum și trecerea în revistă a navelor participante.

Marinarii militari de pe cele două nave românești participante la exercițiu au dat dovadă încă o dată de profesionalism. S-au implicat în toate etapele activităților, au răspuns prezent la orice provocare apărută și au remediat în timp util micile problemele apărute.

Echipajul și fregata au acționat ca un tot unitar, fără sincope. Inima "Reginei Maria" a pulsat la unison, iar militarii de la bord au demonstrat că antrenamentele intense din țară, experiența, devotamentul și responsabilitatea, chiar și avântul tinereții nu sunt doar simple cuvinte, ci o stare de fapt, un rezultat al pregătirii și implicării continue. Indiferent dacă erau în cart sau în puținul timp liber, marinarii noștri au format o echipă sudată, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Efortul depus a dat roade și satisfacția a fost pe măsură. Fiecare din cei 240 de marinari militari aflați la datorie, de la comandant la soldat, și-au îndeplinit misiunea cu mare devotament.

XXX

Sâmbătă, 25 iulie, navele participante la exercițiul "Sea Breeze 20" au acostat în portul Odessa. Comandantul SNMG-2, împreună cu comandanții navelor grupării, s-a întâlnit cu comandantul Forțelor Navale ale Ucrainei, contraamiral de flotilă Oleksiy Neizhpapa, pentru analiza îndeplinirii obiectivelor "Sea Breeze 20" și reafirmarea camaraderiei dintre marinarii națiunilor participante.

Sublocotenent Antonia SUIUGAN

Plutonier-adjutant principal Lucian IRIMIA




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1021 secunde