Fregata "Regele Ferdinand" a salvat 150 de libieni din Marea Mediterană

482
Fregata "Regele Ferdinand", care participă la operația NATO "Unified Protector", a salvat 150 de persoane într-o misiune de asistență uma-nitară care a avut loc, în noaptea de joi spre vineri, în Marea Mediterană. Aceste persoane se aflau la bordul unei ambarcațiuni civile care era în derivă și în pericol de scufundare.
Ambarcațiunea civilă de mici dimensiuni, ai cărei pasageri erau emigranți africani, între care zece femei și 15 copii, a părăsit portul libian Misrata pe 9 mai și, din cauza defectării motorului și a infiltrațiilor de apă la bord, plutea în derivă la aproximativ 100 de mile marine nord de Tripoli, fiind în pericol de scufundare.
O echipă de specialiști din echipajul fregatei românești a urcat la bordul ambarcațiunii și a acordat asistența necesară, astfel încât au fost remediate problemele tehnice și repornit motorul, au fost izolate infiltrațiile de apă și reparată pompa de drenaj apă din cala vasului.
Echipajul fregatei "Regele Ferdinand" a oferit, de asemenea, pasagerilor ambarcațiunii alimente, apă, precum și combustibilul nece-sar continuării în siguranță a călătoriei pe mare.
Acțiunea umanitară a echipajului fregatei românești se înscrie în prevederile Convenției interna-ționale pentru ocrotirea vieții omenești pe mare (SOLAS Convention), navele NATO participante la operația "Unified Protector" având ca misiune și acordarea de sprijin ambarcațiunilor aflate în primejdie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2417 secunde