Fregata "Regele Ferdinand" a capturat pirați în largul coastelor Somaliei

396
Fregata "Regele Ferdinand" și fregata turcă "Gemlik" au desfășurat miercuri, 21 noiembrie, o acțiune pentru capturarea a nouă persoane suspectate de acte de piraterie, în largul coastelor Somaliei.

Un avion de patrulare suedez, care executa misiuni de inspecție aeriană în cadrul Operației ATALANTA, a localizat, ieri dimineață, un skiff suspect (ambarcațiune tradițională de mici dimensiuni), la o distanță de 420 de mile marine est de Mogadiscio, capitala Somaliei. Comandantul grupării navale EU NAVFOR a trimis urgent în zonă cele două fregate, pentru inspecție.

După o excelentă cooperare între marinarii români și cei turci, nouă persoane, suspectate de acte de piraterie, au fost reținute și ambarcate la bordul fregatei "Regele Ferdinand", pentru investigații, iar skiff-ul a fost distrus, în vederea prevenirii utilizării acestuia în acte de piraterie.

Vorbind despre succesul acestei misiuni de interzicere a actelor de piraterie navale, contraamiralul Potts, comandantul Forțelor Navale ale Uniunii Europene, a declarat că: "urmare a efortului combinat al forțelor implicate în lupta împotriva pirateriei în regiune, încă o dată, suspecții pirați, care atacă și jefuiesc navele comerciale și echipajele acestora în Oceanul Indian, au fost găsiți rapid și nava lor a fost distrusă. Așa cum am menționat în luna octombrie, noi știm că perioada musonului s-a sfârșit, iar pirații își încearcă norocul pe mare, dar îi avertizăm în mod constant că nu vor avea satisfacții.

Încă o dată, mesajul meu către pirați este clar – suntem cu ochii pe voi și vă vom captura dacă veți ieși pe mare. De asemenea, acest mesaj, conform căruia pirații intenționează în continuare să acționeze pe mare, trebuie luat în considerare de către toți cei implicați în lupta împotriva pirateriei, să fie vigilenți și bine pregătiți pentru a acționa, indiferent dacă sunt din domeniul militar sau industrial".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3248 secunde