X
X
Mai multe ştiri online:

Fraudă cu fonduri europene, la o fermă de capre din județul Constanța

Ştire online publicată Vineri, 10 Iulie 2020. Autor: Florentina BOZÎNTAN
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată, în luna iunie, dosare penale în care prejudiciul total se ridică la peste un milion de euro. Obiectul dosarelor penale îl reprezintă fraudele cu fonduri europene. Printre dosarele instrumentate de anchetatori, se numără și unul vizând o fraudă din județul Constanța, mai precis de la o fermă de creșterea caprinelor din comuna Săcele.

Potrivit oamenilor legii, în dosar sunt vizați doi inculpați, administratori ai unor societăți comerciale, acuzați de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, fapta având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, și evaziune fiscală.

"În perioada aprilie 2012 - noiembrie 2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect «Înființare fermă creștere și exploatare a caprinelor în comuna Săcele, județul Constanța», unul dintre inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, pentru rambursare, documente sau declarații false având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în sumă totală de 2.175.476 lei. O parte din documentele respective, care justificau execuția unor lucrări și care nu fuseseră realizate în realitate, ar fi fost puse la dispoziție de celălalt inculpat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale", se arată în rechizitoriul procurorilor.

În consecință, prin înregistrarea în contabilitatea societății a facturilor respective, care reprezentau facturi fictive, ar fi fost produs un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de peste 1,5 milioane de lei (TVA și impozit pe profit). Drept pentru care, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-au constituit părți civile în dosarul penal, cu sumele de 1,5 milioane de lei și respectiv 2,1 milioane lei. Dosarul a fost trimis spre judecare către Tribunalul Constanța. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31451 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3888 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1456 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1255 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5677 secunde