FOTO. Import ilegal de deşeuri. Percheziții domiciliare, într-un dosar instrumentat de Curtea de Apel Constanţa

229
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime al Inspectoratului General al Poliției Române și inspectori din cadrul Direcției Generale a Vămilor, sub coordonarea unui procuror specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au descoperit peste 600 de tone de deșeuri care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare, în urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziție într-un caz de import ilegal de deşeuri.

Percheziţiile domiciliare au avut loc pe raza județelor Ilfov, Călărași și Teleorman. „În urma acestei activități, echipa care a efectuat perchezițiile a descoperit la o locație din județul Călărași, 40 de baloți ce conțin 19.000 kg deşeuri textile. Acestea erau depozitate neautorizat și provin din Italia fiind introduse pe cale rutieră în România în anul 2019 de către o societate comercială declarând bunurile ca fiind «fibre textile - diferite culori». La punctul de lucru al societății comerciale în cauză, din județul Teleorman, au fost identificate aproximativ 600 de tone de deșeuri din plastic. Dintre acestea aproximativ 194 de tone au fost importate, sunt murdare, urmând a fi sortate și spălate, fapt ce contravine legislației de mediu. Alte 372 de tone sunt achiziționate din România, iar 40 tone deşeuri de diferite tipuri sunt nevalorificabile în aceasta locație. Totodată sunt suspiciuni ca societatea nu respecta nici prevederile din autorizația de mediu, depășind cu mult cantitatea maximă anuală, de deșeuri din plastic autorizată pentru reciclare”, precizează reprezentanţii Gărzii de Coastă.

De asemenea, au mai fost ridicate in vederea continuării cercetărilor, de la sediul societății comerciale aflat în județul Ilfov, documente cu valoare probatorie. Activităţile sunt în derulare iar acțiunea este coordonată de procurorul de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4072 secunde