FOTO. Explozie la metrou / Numărul victimelor a ajuns la 11. Sankt-Petersburg în doliu - UPDATE

273

Articole recomandate

UPDATE / Autoritățile ruse au ridicat bilanțul oficial la 14 morți și 49 de răniți. 


Marți, autoritățile ruse au închis din nou stația de metrou Piața Sennaia, după ce au primit o amenințare cu bombă care vizează stația centrală din Sankt Petersburg.




11 oameni au murit și 45 au fost răniți în explozia de luni, din metroul din Sankt Petersburg. 


Este cel mai nou bilanț anunțat de autoritățile ruse care investighează deflagrația ca pe un act terorist, comis de un atentator sinucigaș. Presa a publicat fotografia unui posibil suspect. Ar fi vorba de un tânăr de 22 de ani, cetățean rus, originar din Kârgâzstan. 


Este al doilea suspect prezentat de jurnalistii ruși. Primul, un bărbat cu barbă și haine negre, a mers la poliție să declare că nu este vinovat.


Președintele rus Vladimir Putin era la Sankt Petersburg în momentul atacului din metrou. Guvernul de la Moscova a declarat trei zile de doliu. În urma tragediei, în mai multe orașe din Rusia a fost înăsprită securitatea în transportul public. Măsuri similare au fost luate și la Paris și New York.


Vladimir Putin a mers personal la memorialul improvizat la stația de metrou afectată de explozie. Sankt Petersburg este orașul său natal și se afla acolo pentru o întâlnire cu liderul din Belarus, Alexandr Lukașenko. Liderul de la Kremlin a adus un buchet de flori și a stat un minut în fața stației de metrou.


Autoritățile din Rusia califică explozia drept act terorist. Dar asta nu înseamnă că nu vor cerceta și alte piste.


Sankt-Petersburg este în doliu și drapelele sunt coborâte în bernă, potrivit AFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1624 secunde