Fostul subsecretar de stat Toma Rus, reclamat de ANI la Parchet

2277

Articole recomandate

Fostul subsecretar de stat în Ministerul de Interne Toma Vasile Rus a fost reclamat pentru fals în declarații la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca de Agenția Națională de Integritate, întrucât ar fi omis să treacă în declarația de avere anumite date, iar altele ar fi menționate incorect.
Conform datelor ANI, Toma Rus a trecut în declarațiile de avere în principal venituri mai mari decât cele pe care le-a încasat în realitate. Situația se schimbă însă atunci când vine vorba despre veniturile soției, Toma Rus declarând, în 2008, că în anul anterior aceasta a încasat de circa zece ori mai puțini bani decât a obținut în realitate. O altă problemă identificată de ANI în declarația de avere a lui Rus vizează două mașini, care apar în documentul depus în 2005, dar dispar, progresiv, fără a apărea la rubrica ce cuprinde bunurile vândute.
ANI susține, într-un comunicat de presă de miercuri, că investigația în cazul lui Toma Rus a pornit, în martie 2009, de la o sesizare a Asociației 22 Decembrie din Baia Mare.
În urma verificărilor, inspectorii de integritate au constatat, conform comunicatului, că fostul subsecretar de stat în MAI a trecut în declarațiile de avere depuse periodic, din 2005 până în 2009, "date ce nu corespund realității", informațiile din documente fiind incomplete și inexacte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3784 secunde