Fostul profesor de sport de la Jean Monet, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare

130
Fostul profesor de sport de la Jean Monet, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare - octavianvisan-1382718073.jpg

Articole recomandate

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală Octavian Vișan a fost condamnat, vineri, definitiv, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru întreținerea de acte sexuale cu o elevă, judecătorii de la CAB hotărând astfel să-i scadă din pedeapsa aplicată de prima instanță, potrivit realitatea.net.

Magistrații de la Curtea de Apel București (CAB) au decis, de asemenea, să îl oblige pe Vișan să participe la ședințe de consiliere psihologică și să înlăture măsura de siguranță a interzicerii practicării profesiei în cazul său, se precizează în soluția de vineri a judecătorilor.

Totodată, instanța a decis să respingă recursul formulat de partea vătămată din dosar, Oana Raluca Racoviță.

Octavian Vișan a fost condamnat, la 19 decembrie 2012, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Instanța Judecătoriei Sectorului 1 a dispus atunci suspendarea pedepsei pe o perioadă de încercare de cinci ani și șase luni.

Totodată, instanța l-a obligat pe Vișan să îi plătească Oanei Raluca Racoviță despăgubiri simbolice de un leu.

În decembrie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 l-a trimis în judecată pe Dan Octavian Vișan, fost profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", acesta fiind acuzat de acte sexuale cu un minor, în formă continuată.

Oana Raluca Racoviță, pe atunci elevă în clasa XI-a la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secția 1 Poliție însoțită de părinți și a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Octavian Vișan a fost arestat din 18 noiembrie 2011 până în 6 ianuarie 2012, când Tribunalul București i-a admis cererea de liberare sub control judiciar.

El a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri, și a demisionat din unitatea de învățământ.

Octavian Vișan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă școală la Liceul "Jean Monnet".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8493 secunde