Fostul procuror Mircea Negulescu va fi eliberat din arest

139
Fostul procuror Mircea Negulescu va fi eliberat din arest - mirceanegulescu-1597317956.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie eliberat din arest preventiv.


Acesta fusese arestat în dosarul în care este acuzat că a falsificat probe și a constrâns și corupt mai multe persoane să facă denunțuri și declarații mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploiești.


Instanța i-a admis lui Negulescu o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, decizia fiind definitivă.


Mircea Negulescu se află în arest preventiv din data de 23 iulie.


Pe timpul cât se află sub control judiciar, Negulescu are mai multe obligații: nu are voie să părăsească teritoriul României și nu are voie să se apropie de inculpații Alfred Virgil Savu și Mihai Iuliano Iordache, de persoanele vătămate Daniel Savu, Victor Viorel Ponta, Sebastian Ghiță, Sorin Adrian Chirilă, Ionuț Alexandru Iordăchescu, precum și de mai mulți martori, printre care Vlad Cosma, Răzvan Alexe și Mircea Cosma.


Instanța a desemnat ca organ de supraveghere a respectării obligațiilor impuse lui Mircea Negulescu pe durata controlului judiciar Poliția municipiului Ploiești.


Mircea Negulescu este acuzat că a falsificat probe și a constrâns și corupt mai multe persoane să facă denunțuri și declarații mincinoase în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploiești, printre care și dosarul "Tony Blair", care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul premier Victor Ponta.


În același dosar, fostul ofițer de poliție judiciară Mihai Iuliano Iordache este acuzat de complicitate la infracțiunile reținute în sarcina lui Mircea Negulescu.


″În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA - ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA - ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de patru persoane, precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit", susține Secția specială de anchetare a magistraților.


Totodată, Mircea Negulescu este acuzat că ar fi determinat patru persoane, "prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant", să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate, ar fi determinat trei persoane să formuleze, ca urmare a constrângerii exercitate asupra lor, denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători.


Sursa: StirilePROTV




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.8653 secunde