X
X
Mai multe ştiri online:

Fostul primar din Techirghiol, Adrian Stan, ajunge în fața judecătorilor

Ştire online publicată Miercuri, 18 Noiembrie 2015. Autor: Andra RAFTU
Procurorii constănțeni din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările în cazul fostului primar al orașului Techirghiol, Adrian Stan, și l-au trimis în judecată. 


Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța, care urmează să stabilească primul termen al procesului. Stan este cercetat pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, fiind prins în flagrant, pe 23 octombrie. Fostul primar este acuzat că a cerut și primit bani, în mai multe rânduri, de la un om de afaceri care l-a denunțat în această cauză. 


"La data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol. 


În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante", au precizat procurorii DNA. 


Potrivit unor surse, denunțătorul s-ar fi ocupat de lucrările de reabilitare ale falezei din Techirghiol și, încă de la începutul contractului, Adrian Stan ar fi avut un procent de 4% din fiecare factură, totalul fiind de 4 milioane de euro. Astfel, edilul ar fi câștigat aproximativ 160.000 de euro.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4249 secunde