Fostul episcop al Hușilor, cercetat pentru act sexual cu minori

270
1
Fostul episcop al Hușilor, cercetat pentru act sexual cu minori - dosardepedofiliepentruunpreotcel-1516798334.jpg
Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu minori, fiind acuzat că ar fi întreținut raporturi sexuale cu elevi ai Seminarului Teologic din Huși.

Având în vedere calitatea de înalt ierarh a suspectului, ancheta este instrumentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

"O serie de persoane vor fi citate și urmează să fie audiate la Poliția Municipiului Huși. Dosarul este insrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, polițiștii din Huși fiind delegați să efectueze o serie de audieri", au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Corneliu Bârlădeanul a reclamat, anul trecut, la DNA Iași, faptul că este șantajat de trei preoți care i-ar fi cerut bani sau funcții pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreținea raporturi sexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huși, actualmente preot într-o parohie din județul Vaslui.

În urma acestui incident, Corneliu Bârlădeanul s-a retras din funcție, dar a rămas cu titlul de episcop. El locuiește la Mănăstirea Văratec, în județul Neamț.

Cei trei preoți acuzați de șantaj au fost arestați la domiciliu și ulterior plasați sub control judiciar. După trimiterea în judecată a celor trei preoți acuzați de șantaj, o înregistrare video în care se presupune că fostul episcop Corneliu Bârlădeanul întreținea raporturi sexuale cu un elev a apărut în spațiul public.

Dosarul de șantaj în care este implicat fostul episcop, Corneliu Bârlădeanul, este în defășurare. Magistrații de la Tribunalul Vaslui au decis ca ședințele în acest proces să se desfășoare cu ușile închise, deoarece vizează viața inimă a persoanei. 

Comentează știrea

Bogdan
24 ianuarie 2018
Atentie PEDOFIL!!!

Si la Manastirea 23 August exista un monstru, in persoana parintelui Nicandru. Si lui ii plac baietii. Nu mai mergeti acolo ca va umpleti de pacate. Stie si BOR-ul dar il acopera.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3937 secunde