Fost președinte al Curții de Apel Constanța suspectat de corupție, trimis în judecată

396
1
Fost președinte al Curții de Apel Constanța suspectat de corupție, trimis în judecată - fostul-1514996585.jpg
Nicolae Stanciu, fostul președinte al Curții de Apel Constanța, a fost trimis în judecată, ieri, pentru trafic de influență, luare de mită și fals în declarații, alături de Vasile Costea, administratorul unei societăți comerciale, acuzat de cumpărare de influență și dare de mită. 


Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Nicolae Stanciu, în calitate de judecător și președinte al Curții de Apel Constanța, a pretins și primit de la inculpatul Costea Vasile mai multe obiecte de mobilier în valoare de 14.815.03 lei. Obiectele respective au fost livrate la locuința magistratului în data de 21 decembrie 2012. În schimbul acestor foloase, Nicolae Stanciu a promis că își va exercita influența derivată din calitatea sa de președinte al Curții de Apel Constanța asupra magistraților ce urmau să instrumenteze dosarele care priveau societatea omului de afaceri, în așa fel încât acesta să obțină soluții favorabile, susțin anchetatorii. 


"Această promisiune s-a concretizat, ulterior, în cursul anului 2014, cu ocazia soluționării unui dosar înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța având ca obiect plângerile formulate de concurenții societății inculpatului Costea Vasile în cadrul unei proceduri de achiziții publice. Această cauză s-a finalizat cu pronunțarea unei decizii prin care au fost respinse acele plângeri, contractul rămânând atribuit firmei administrate de inculpatul Costea Vasile. 


În declarația de avere întocmită la data de 12 iunie 2013, inculpatul Stanciu Nicolae nu a declarat suma de 14.815 lei, reprezentând contravaloarea obiectelor de mobilier", se arată într-un comunicat al DNA Constanța.


Comentează știrea

Pensionar
4 ianuarie 2018
Coruptie

Auzi dom'le 14.815 lei si 3 bani ! Ce mita .Si milioanele de .... euro nu se vad ? Nu-l cunosc pe acet om , dar informatia este apa de ploaie. Acelas articol a aparut ieri si in EV .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2846 secunde