Forțele Navale Române marchează faptele de vitejie ale militarilor români

370
Forțele Navale Române marchează faptele de vitejie ale militarilor români - fortelenavale-1525794267.jpg

Articole recomandate

Reprezentanții Forțelor Navale Române participă, în perioada 8-9 mai, la activități prilejuite de sărbătorirea zilei de 9 Mai, pentru a aduce în atenția publicului faptele de vitejie ale militarilor români din Războiul de Independență (1877-1878) și din cel de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945). 


La Calafat, marinarii militari români, sub comanda generalului de Marină Nicolae Dumitrescu-Maican, au obținut o victorie importantă, în anul 1877, în Războiul de Independență, când au bombardat și au scufundat monitorul turcesc "Podgorița". Pentru a marca acest moment din lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României, Forțele Navale și primăria municipiului organizează o serie de activități aniversare. 


La Constanța, marinarii militari participă la ceremonia militară și religioasă, organizată miercuri, 9 mai, la ora 10.00, la Monumentul "Eroilor Independenței României", din parcul de la Casa de Cultură, iar infanteriștii marini vor depune coroane de flori la monumentele eroilor din Babadag (ora 9.00) și din localitatea Jurilovca (ora 10.00). 


La Tulcea, militarii din Forțele Navale participă la ceremonia organizată la Monumentul Independenței, miercuri, 9 mai, începând cu ora 10.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4393 secunde