Forțele Navale Române, la comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor

Luni, 13 Ianuarie 2020, 21:56
189
Vânătorul de mine turcesc "Akçay" (M 270) și dragorul de mine bulgăresc "Priboy" (63) au ajuns, în cursul zilei de ieri, în Portul Constanța. Cele două nave vor intra în compunerea grupării Standing NATO Mine Counter Measures Group 2 – SNMCMG-2, urmând ca, până pe 20 ianuarie, împreună cu puitorul de mine și plase "Viceamiral Constantin Bălescu", să desfășoare activități de pregătire a misiunilor specifice, planificate în Marea Neagră și Marea Mediterană.


De altfel, România va prelua, joi, 16 ianuarie, comanda grupării permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG 2, în cadrul unei ceremonii care va avea loc de la ora 10.00, la Terminalul de pasageri al Portului Constanța. Comanda SNMCMG-2, asigurată de căpitan-comandorul Valentin Cătălin Vlad, va fi exercitată, timp de șase luni, de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase "Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274), din dotarea Forțelor Navale Române. Din statul major al grupării fac parte și trei ofițeri din forțe navale partenere, conform politicii NATO de organizare a grupărilor navale permanente.
Misiunile SNMCMG-2 din perioada ianuarie – iunie 2020, care vor fi desfășurate în Marea Neagră și Marea Mediterană, vor fi executate cu nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia, conform graficului de generare a forțelor realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (Marcom). SNMCMG-2 va acționa în Marea Neagră și Marea Mediterană pentru asigurarea capacității de reacție imediată la nivelul NATO, precum și pentru creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate și promovarea imaginii Alianței Nord Atlantice.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3636 secunde