Forțele Navale Române, la cel mai mare exercițiu NATO din istoria Alianței Nord-Atlantice

392

Articole de la același autor

Forțele Navale Române participă, până pe 15 aprilie, la cel mai mare exercițiu cu focus medical din istoria Alianței Nord-Atlantice, Vigorous Warrior 19 - VW19. Acesta se desfășoară, timp de două săptămâni, în mai multe unități ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activități care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în  Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu "Câmpia Turzii) și navală (în zona Constanța și la Marea Neagră). 
Componenta practică a exercițiului (LIVEX) se va desfășura, între 7 și 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu, ultima zi fiind dedicată distinșilor vizitatori. 
Secvența acțională a exercițiului VW19 se va desfășura în mai multe zone din București, în zilele de 11 și 12 aprilie, și are ca scop acțiunea coerentă și combinată a entităților medicale militare și civile, atât naționale cât și multinaționale. Acțiunea se va desfășura în cooperare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila". 


XXX
Scopul exercițiului VW19 îl reprezintă instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinațional în operațiile desfășurate de NATO. Astfel, se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creșterii nivelului de pregătire și răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie în acest domeniu.
La exercițiul medical întrunit multi-nivel și multinațional al NATO, organizat de Statul Major al Apărării în colaborare cu Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale și Centrul de Excelență NATO pentru Medicină Militară, vor lua parte reprezentanți din 38 de națiuni, majoritatea fiind membre ale NATO. De asemenea, VW19 va avea și o componentă civilă, în cadrul căreia vor participa 10 organizații diferite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2245 secunde