Forțele de ordine, în control pe litoral! Amenzi de mii de lei date într-o singură noapte!

Luni, 03 August 2020, 11:32
161
Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun. 


Aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța. 


Cu ocazia controalelor au fost verificate 133 de societăți comerciale și au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 4 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 10 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 


În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 11 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).


În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 39 de deficiențe, fiind aplicate 50 de sancțiuni (34 de avertismente și 16 amenzi), în valoare totală de 3.500 de lei.


Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3432 secunde