Forțele de ordine continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectărilor cu virusul COVID-19

Sâmbătă, 01 August 2020
139
Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar- Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.


Peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.


Cu ocazia controalelor au fost verificate 161 de societăți comerciale și au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 141.000 de lei, dintre care 19 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 23 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 13 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 4 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.


De asemenea, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Constanța au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.


În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 5 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).


În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 31 de deficiențe, fiind aplicate 31 de sancțiuni (27 de avertismente și 4 amenzi), în valoare totală de 6.900 de lei.


Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.


Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2726 secunde