Formațiune medicală ROL 2, desfășurată de Ministerul Apărării

Vineri, 20 Martie 2020
181
Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan" Otopeni.

Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități, informează Biroul de presă al MApN.

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare - structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa cinci zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecțioase pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de infectare cu Covid-19.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Carol Davila", Statul Major al Forțelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO "Saber Guardian 19" și "Vigorous Warrior 19" - cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.

XXX

Ministerul Apărării Naționale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acțiuni destinate limitării răspândirii virusului Covid-19, conform planurilor de cooperare.

De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională. Pagina a fost generata in 0.3328 secunde