Focuri de armă trase de polițiști pentru prinderea unui bărbat care transporta țigări de contrabandă

Luni, 25 Iunie 2018
112
Polițiștii Sectorului Poliției de Frontieră Darabani, județul Botoșani, au fost nevoiți să facă uz de armă pentru prinderea unei persoane care transporta cu un autoturism circa 6.000 pachete de țigări de contrabandă, a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași.

Potrivit sursei citate, polițiștii de frontieră au observat un autoturism înmatriculat în România, despre care aveau informații că este folosit pentru transportul produselor din tutun de contrabandă, în timp ce se deplasa pe un drum secundar către localitatea Cuza Vodă.

Oamenii legii au urmărit autoturismul, după câteva sute de metri acesta fiind descoperit în satul Cuza-Vodă. În momentul în care polițiștii s-au apropiat, din autovehicul a ieșit un bărbat care a încercat să fugă. Deoarece persoana în cauză nu s-a supus somațiilor verbale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Bărbatul a fost identificat ca fiind un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani, implicat în activitatea infracțională.

"În continuarea cercetărilor, lângă autoturism, în iarbă, au fost descoperite șase colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră, înfășurate cu bandă adezivă, în care au putut fi observate mai multe cutii de carton în care erau pachete cu țigări marca Ritm, de proveniență Republica Moldova. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 119.200 țigarete (5.960 pachete), marca Ritm, în valoare totală de aproximativ 66.750 lei. Întreaga cantitate de țigări și autoturismul în valoare de 12.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării", se arată în comunicatul ITPF.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Pagina a fost generata in 0.3175 secunde