Focar de Covid-19, depistat într-un spital din Ploiești. Zeci de persoane, infectate

196
Focar de Covid-19, depistat într-un spital din Ploiești. Zeci de persoane, infectate - virus-1595594264.jpg

Articole recomandate

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești, aproape 80 de cazuri fiind înregistrate în total în rândul personalului unității sanitare.


Potrivit datelor comunicate, vineri, de Prefectura Prahova, șase noi cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului SJU au fost identificate, fiind astfel declarat focar de COVID-19 la o nouă secție a spitalului, transmite Agerpres.


Purtătorul de cuvânt al SJU Ploiești, Violeta Tănase a declarat că acest focar este la Secția de neurologie, unde sunt infectate șase asistente și infirmiere. Anterior, aici a fost înregistrat un caz pozitiv la un medic.


În total, aproape 80 de membri din rândul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenți și infirmieri, sunt infectate cu noul coronavirus, a precizat sursa citată.


Astfel, focare active sunt la secțiile de Interne, care este închisă pentru că aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 și nu se poate asigura linia de gardă, Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie și Neurologie.


Și Secția de Diabet este închisă temporar, cu toate că aici au fost depistați pozitivi doar pacienți, însă decizia a fost luată întrucât secția funcționează pe același tronson cu cea de Interne, care este închisă din imposibilitatea asigurării liniei de gardă.


În aceste condiții, în secțiile în care sunt focare de COVID-19 au fost restricționate internările, în sensul că se internează doar urgențele majore, a precizat Violeta Tănase.


În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Prahova au fost raportate 35 de cazuri noi de infectare și încă trei decese asociate bolii.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7116 secunde