FLORIAN COLDEA, SUSPENDAT DE LA CONDUCEREA SRI

Joi, 12 Ianuarie 2017
625
Directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus punerea la dispoziție a generalului Florian Coldea, atribuțiile sale urmând să fie preluate de șeful SRI. 


Decizia vine ca urmare a dezvăluirilor făcute în ultimele săptămâni de fostul deputat Sebastian Ghiță despre relația cu prim-adjunctul SRI și acțiunile acestuia din ultimii ani.
"În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea și care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziția Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuțiile funcției de prim-adjunct al Serviciului Român de Informații vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanțele prezentate public, precum și documentele puse la dispoziție de general-locotenent Florian Coldea.

Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii și proceduri validate în timp. Structuri interne specializate și subordonate directorului instituției întreprind, ori de câte ori situația o impune, măsuri complexe de verificare a informațiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor și regulamentelor militare și, ulterior, adoptă măsurile adecvate.

Instituția noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalității, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanție a respectării drepturilor omului și a reputației cadrelor instituției. Ne reafirmăm determinarea de a menține standardele de profesionalism pe care sunt construite alianțele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiție și democrații consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informații își îndeplinește misiunile cu bună credință, în interesul securității naționale și a cetățenilor români", se arată în comunicatul SRI.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1911 secunde