Florentina Mirică, primul candidat la șefia DNA

186
Florentina Mirică, primul candidat la șefia DNA - img-1532331665.jpg

Articole recomandate

Luni, 23 iulie, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor, la Ministerul Justiției, pentru a intra în concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA. Primul procuror care și-a depus candidatura este Florentina Mirică.

Florentina Mirică este un procuror extrem de apropiat de Laura Codruța Kovesi, dar a fost implicată în mai multe scandaluri. Ea a fost anchetată de Inspecția Judiciară pentru că, în dosarul lui Gabriel Oprea, ar fi dezvăluit, din greșeală, numele unui martor cu identitate protejată.

Mirică a anchetat dosare grele în DNA, printre care cel al lui Gabriel Oprea, dar și cel al fostului șef al "Doi și-un sfert", Petre Tobă. De asemenea, Florentina Mirică a anchetat marile dosare în care au fost judecați judecători sau procurori de renume.

Procurorul Florentina Mirică a avut o evoluție spectaculoasă în carieră după ce l-a "turnat" pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, cu care era coleg. Mai întâi a făcut o vizită de curtoazie la DNA, unde a povestit tot ce știa despre șeful său, Nelu Carpen, care ulterior a fost arestat împreună cu doi avocați. Pe atunci, la șefia DNA se afla însuși Daniel Morar.

Ulterior, procurorul General al României a detașat-o pe Florentina Mirică la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Apoi, odată rezolvată speța cu Carpen, Daniel Morar i-a cerut procurorului General al României, Laura Codruța Kovesi, să o detașeze pe Florentina Mirică tocmai la structura centrală a DNA. Dar Kovesi a răsplătit-o din nou, numind-o în fruntea serviciului de combatere a corupției în rândul magistraților.

Selecția pentru ocuparea postului de procuror-șef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunțul privind semnarea decretului de către președintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcția de conducere vacantă până luni, inclusiv, la Direcția resurse umane din cadrul Ministerului Justiției, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde