Fiți mereu prevăzători! Iată ce vă sfătuiesc polițiștii

100
Fiți mereu prevăzători! Iată ce vă sfătuiesc polițiștii - politia-1371561767.jpg

Articole de la același autor

Creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și reducerea numărului de infracțiuni stradale sunt prioritățile polițiștilor constănțeni. În consecință, aceștia desfășoară, zilnic, activități cu caracter preventiv, atât în rândul elevilor cât și pe stradă, împărțind pliante cu sfaturi cetățenilor. 

Pentru că printre factorii care duc la infracțiuni se numără și neasigurarea unui minim de autoprotecție, oamenii legii vă atrag atenția:

- Când vă deplasați prin zone aglomerate sau necirculate, nu vă expuneți la vedere bijuteriile, telefonul mobil și manifestați atenție sporită asupra poșetelor, genților și portmoneelor.

- Nu vă lăudați persoanelor cunoscute întâmplător cu valorile pe care le aveți asupra dumneavoastră sau la domiciliu, iar când vorbiți la telefonul mobil pe stradă, manifestați atenție la persoanele din jurul dumneavoastră și observați-le reacția.

- Evitați să vă deplasați după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate și necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor etc. iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelați la serviciile de taximetrie autorizate.

- Dacă sunteți sub influența alcoolului, rugați să vi se comande un taxi și nu acceptați să fiți însoțiți de persoane necunoscute.

- Luați atitudine față de manifestările antisociale și nu protejați infractorii prin tăcere. Gândiți-vă că următoarea victimă puteți fi chiar dumneavoastră !

Fiți mereu prevăzători și, dacă sunteți victima sau martorul unei infracțiuni, apelați Serviciul unic de urgență 112. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5076 secunde