Fete sărace, obligate să se prostitueze în Anglia. Gruparea le caza la Constanța

721
4
Fete sărace, obligate să se prostitueze în Anglia. Gruparea le caza la Constanța - traficmareabritanie-1620831489.jpg

Articole de la același autor

Doi bărbați au fost reținuți, fiind acuzați de trafic de persoane. Mai precis, suspecții sunt acuzați că, începând din 2014, au convins mai multe tinere să plece în Marea Britanie, unde practicau prostituția. Miercuri, 12 mai, procurorii DIICOT și polițiștii din Iași au realizat mai multe percheziții domiciliare pentru a desluși ițele acestui caz.

Potrivit oamenilor legii, „începând cu anul 2014, două persoane au recrutat, fie direct, fie prin interpuși, tinere pe care le-au determinat să practice prostituția în Marea Britanie. În activitatea de recrutare a victimelor, suspecții se orientau spre tinere cărora le lipsea experiența de viață, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situații familiale conflictuale. Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care urmau să o primească”.

Tinerele, care erau găsite în localități din toată țara, erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila sau Constanța, iar apoi erau transportate la Londra.

„După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violențelor, amenințărilor sau a șantajului, cei doi suspecți postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic din practicarea prostituției sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către aceștia”, au mai arătat anchetatorii.

Din investigațiile efectuate, a rezultat faptul că unul dintre suspecți avea rolul de lider, în Marea Britanie deținând controlul asupra unui număr de cinci imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime. Cel de-al doilea suspect se ocupa de supravegherea victimelor exploatate sexual, comunica cu clienții care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, ținea evidența și colecta toate sumele de bani obținute din prostituție.

Pentru documentarea acestui caz, DIICOT și Serviciul de procuratură al Coroanei, din Marea Britanie, au realizat o echipă comună. 



Comentează știrea

uuxubje
20 septembrie 2022
uuxubje

http://slkjfdf.net/ - Uidahas Iumaruju jhq.cbhe.cugetliber.ro.llk.vl http://slkjfdf.net/

epibilenowal
20 septembrie 2022
epibilenowal

http://slkjfdf.net/ - Fuociwava Eonupo cdx.rhhf.cugetliber.ro.pft.fi http://slkjfdf.net/

eyeruboze
20 septembrie 2022
eyeruboze

http://slkjfdf.net/ - Ujutik Oqefuxee kyi.enjq.cugetliber.ro.cfc.zm http://slkjfdf.net/

ayenuzufw
20 septembrie 2022
ayenuzufw

http://slkjfdf.net/ - Eyesiji Oxegete osr.tyqq.cugetliber.ro.zrj.fo http://slkjfdf.net/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.652 secunde