Video Festivitățile de Ziua Marinei sunt găzduite, anul acesta, de Portul Militar Constanța. GALERIE FOTO

805

Articole de la același autor

Festivitățile de Ziua Marinei sunt găzduite, anul acesta, de Portul Militar Constanța. Oaspetii au început să sosească.


A ajuns primarul Decebal Făgădău și, în urmă cu câteva minute, a venit ministrul Marcel Vela. A venit și premierul Ludovic Orban.


A sosit președintele Klaus Iohannis.




"Criza generată de pandemie reprezintă un test dur pentru capacitatea statelor, dar și pentru fiecare dintre noi. Apreciez sprijinul acordat de Forțele Navale în organizarea structurilor pentru a combate pandemia. Regiunea Mării Negre este o zonă de interes strategic nu numai pentru România, ci și pt UE și NATO, de aceea trebuie să fie un spațiu sigur. Vom continua demersurile astfel încât securitatea naționala să fie întărită. Forțele Navale Române sunt parte importantă a armatei României, acționează alături de camaraziii lor din NATO pentru ca mările și oceanele să fie mai sigure. Vom oferi industriei românești șanse de relansare. Îi felicit pe participanții la exercițiul multinațional SeeBreeze 2020, unul dintre cele mai importante exerciții militare, dar și pe cei din celelalte structuri, precim și pe cei de pe uscat. 


Vă mulțumesc pentru patriotismul șj profesionalismul vostru, precum și pentru modul cum vă îndepliniți misiunile, promovând astfel peste mări și țări valorile românești. La mulți ani Marinei Române și Forțelor Navale!", a afirmat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului. 


Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este consacrată aniversării a 160 de ani de la înființarea Marinei Militare moderne. Spre deosebire de alți ani, când Forțele Navale Române organizau cel mai mare spectacol naval din țara noastră, atât pe mare la Mangalia și Constanța, pe Dunăre la Brăila și Tulcea, precum și în alte orașe porturi, anul acesta evenimentul este prezentat la o scară mai restrânsă, care păstrează, totuși, câteva elemente tradiționale.


Ceremonia militară și religioasă, în interiorul portului militar, va începe la ora 9.55, cu întâmpinarea președintelui României, Klaus Werner Iohannis, iar după trecerea în revistă a gărzii de onoare, la ora 10.00, este programat ceremonialul ridicării Pavilionului, Geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, odată cu intonarea imnului de stat și cu executarea a 21 de salve de tun. În continuare, va fi oficiat serviciul religios, care va fi urmat de alocuțiunea președintelui țării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8676 secunde