Fenomenul certificatelor false de vaccinare: SUTE DE DOSARE PENALE în ancheta Poliției!

263
Fenomenul certificatelor false de vaccinare: SUTE DE DOSARE PENALE în ancheta Poliției! - xcertificate-1630662993.jpg

Articole de la același autor

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că polițiștii au în anchetă aproximativ 200 de doare penale în care se fac cercetări cu privire la eliberarea unor certificate false de vaccinare. Potrivit ministrului de Interne, în dosarele penale aflate în lucru sunt cercetate aproximativ 450 de persoane.

Bode a făcut aceste declarații la videoconferința cu prefecții la care au participat și premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și reprezentanți de la Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor.

Lucian Bode a atras atenția că scopul acțiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverințelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puși în pericol toți cei din jur.

Ministerul Sănătății a sesizat organele de cercetare penală în ultimele săptămâni în cazul a 370 de persoane care au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false, obținute prin modificarea datelor, declara, tot săptămâna trecută, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. El a explicat o că situația este diferită de așa-numita „vaccinare la chiuvetă” și că pentru astfel de situații au existat "doar câteva sesizări" punctuale, fiind anunțată, de asemenea, Poliția.

Fenomenul numit „vaccinare la chiuvetă” presupune ca doza de vaccin se fie aruncată, iar persoana să primească adeverința fără să fie vaccinată.

„Noi suntem în legătură cu organele de cercetare și în momentul în care primim informații de emiterea de certificate false de vaccinare sesizăm poliția și acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidență clară cu câte certificate false au fost semnalate”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5614 secunde