Familia Regală, solidară cu persoanele afectate de alunecarea de teren din Azuga

267
Familia Regală, solidară cu persoanele afectate de alunecarea de teren din Azuga - ddd-1586610186.jpg

Articole recomandate

Familia Regală se declară solidară cu persoanele afectate de alunecarea de teren din Azuga și informează că se află în permanentă legătură cu autoritățile locale. Terenul afectat se află în proprietatea Familiei Regale.

"Familia Regală este alături de persoanele afectate de accidentul natural, iar, începând de aseară, Casa Majestății Sale ține permanent legătura cu autoritățile locale și va face tot ce este posibil pentru atenuarea efectelor alunecării de teren, cu respectarea legislației în vigoare", informează un comunicat al Biroului de Presă al Casei Regale, transmis sâmbătă Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani nu au avut loc defrișări pe terenul respectiv. "În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrișare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialiști de la fața locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă", se mai arată în comunicatul citat.

Un număr de 20 de familii din Azuga au fost evacuate din locuințe, vineri seara, preventiv, din cauza unei alunecări de teren, a informat ISU Prahova. "În localitatea Azuga, pe strada Umbroasă s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuințe, dar preventiv în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca alunecarea să avanseze către locuințe. Din primele informații se pare că a fost afectat și cursul pârâului Azuga", a precizat ISU Prahova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1205 secunde