Expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești, la Ministerul Agriculturii

134
Expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești, la Ministerul Agriculturii - expozitiecuvanzaredeproduseagroa-1583409359.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești din zona Clujului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, prin intermediul brandului "Produs de Cluj", fiind prima dintr-o serie de astfel de acțiuni ce urmăresc promovarea tradițiilor locale din diferite regiuni ale României.

Prin astfel de evenimente, MADR dorește să evidențieze importanța valorificării materiei prime autohtone care poate genera valoare adăugată prin prelucrarea acesteia, în vederea înregistrării și recunoașterii produselor agroalimentare de calitate românești pe plan național și european.

Prin politicile implementate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, MADR a acordat, pentru județul Cluj, 19 atestate de produs tradițional, 1 atestat de produs rețetă consacrată, iar 52 de produse au dobândit mențiunea de calitate facultativă produs montan. Arealul județului Cluj se află în aria geografică aprobată la Comisia Europeană pentru băutura spirtoasă Pălincă, care din anul 2018 este înregistrată ca Indicație Geografică.


Chiar în inima Bucureștiului, vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi gustul bucatelor ardelenești, realizate după rețete tradiționale. La evenimentul dedicat produselor de Cluj vor participa 40 de producători clujeni și meșteri populari artizani. Bucureștenii vor putea regăsi la târg produse agroalimentare atestate ca produs montan din zona Beliș, comuna Mănăstireni din categoria produselor lactate, precum: telemea, caș de oaie, caș afumat, brânză de burduf, brânză cu ardei și brânză cu mărar.

Cei interesați vor putea alege dintr-o gama variată de produse din lapte și carne, miere de albine, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, pâine, prăjituri și ciocolată de casă, conserve din legume și vinuri de masă. Totodată, având în vedere că luna martie este dedicată doamnelor, la târg veți putea găsi cele mai potrivite cadouri tradiționale realizate de meșteri artizani, precum obiecte de artizanat, costume populare specifice zonei și accesorii aferente acestora, bijuterii lucrate manual, articole de marochinărie, produse cosmetice bio și produse pe bază de lavandă. Pe parcursul celor patru zile ale târgului, atmosfera va fi animată de spectacole folclorice specifice zonei Văii Someșului.

Producătorii din mediul rural care pun în valoare materiile prime locale reprezintă un pilon important pentru economia rurală. MADR susține conceptul de lanț scurt, în cadrul căruia producătorul se întâlnește direct cu consumatorul, fără intermediari. În acest sens, autoritățile locale sunt implicate în identificarea produselor care pot deveni branduri locale și în acordarea de sprijin necondiționat producătorilor locali. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9594 secunde