EXPORT DE LEMNE, ÎN ANCHETĂ! Șapte containere, oprite din drumul spre China!

572

Articole de la același autor

Ample verificări au loc, joi dimineață, 10 iunie, în Portul Constanța Sud Agigea în vederea clarificării unui export de lemne. Șapte containere încărcate cu lemne, expediate de o firmă din județul Prahova către China au fost verificate de oamenii legii. Vameșii, polițiștii de frontieră și polițiștii de la transporturi maritime, sub coordonarea procurorului Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța urmează să stabilească dacă conținutul containerelor corespunde datelor înscrise în documentele vamale.

Potrivit oamenilor legii, este vorba despre șapte containere cu aproximativ 24 de metri cubi de lemn fiecare. „În acte este declarată cherestea, dar în interior par să fie alte produse. Se fac verificări”, au afirmat oamenii legii.

„Sunt vreo zece hectare de pădure aici!”, a exclamat, la un moment dat, procurorul Teodor Niță.

De menționat că, începând din 2021, exportul de buștean, cu sau fără coajă, este interzic în spațiul extracomunitar pe o perioadă de zece ani.

În schimb, reprezentantul firmei exportatoare a arătat că în containere s-au aflat o formă de cherestea, neprelucrată, pentru care ar fi posibil exportul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4318 secunde