Exodul migranților spre Europa va crește în 2021. Constanța, în calea lor!

253
Exodul migranților spre Europa va crește în 2021. Constanța, în calea lor! - migranti-1611672462.jpg

Articole de la același autor

Numărul refugiaților care se vor îndrepta spre Uniunea Europeană în 2021 va fi mai mare comparativ cu anii anteriori, iar de vină va fi pandemia de coronavirus, consideră reprezentanții Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație. „În UE, oamenii sunt vaccinați gratuit, ceea ce este atractiv pentru refugiații din Africa, America Latină și Orientul Mijlociu”, au arătat reprezentanții instituției menționate.

Reamintim că, potrivit statisticii ținute de Garda de Coastă, în 2020 numărul migranților depistați în județul Constanța a fost dublu față de anul anterior, semn că trendul este ascendent încă de anul trecut.

„În perioada ianuarie – noiembrie 2020, polițiștii de frontieră au depistat pe raza județului Constanța 68 de migranți și cinci facilitatori, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, când au fost depistați 37 de migranți și trei facilitatori. Astfel, cum se poate observa, raportat la perioada similară a anului trecut, în primele 11 luni din acest an atât numărul migranților, cât și cel al facilitatorilor a crescut de aproximativ două ori. În perioada de referință, 58 de migranți au fost depistați la frontiera verde și zece la frontiera maritimă”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă pentru „Cuget Liber”. Cei mai mulți migranți au fost irakieni, marocani și sirieni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5947 secunde